Pljačka se dogodila oko 20.30 sati, dok je vlasnik sređivao papire za radnim stolom u uglu prodavnice. Kao na filmu, u prostoriju je uleteo razbojnik, maskiran čarapom i, preteći pištoljem, naterao Vesovića da otvori radni sto. Pošto je u fioci video malu tašnu i pomislio da je u njoj pazar, zgrabio ju je i pokušao da istrči iz prodavnice. Vesović je pojurio za njim i kod vrata potegao vazu na razbojnika. On je, ipak, uspeo da izađe napolje, a nekoliko metara od prodavnice čekao ga je saučesnik u automobilu. Dok je ulazio u vozilo, razbojnik ispalio nekoliko hitaca u pravcu prodavnice.
Vesović je ispričao da se razbojnik prevario misleći da je u tašni novac. U torbi je bilo samo stotinak dinara, jer je dnevni pazar tek trebalo da izvadi iz kase.
- Kada sam s vrata potegao vazom na njega, zaboravio sam da je naoružan. Iskreno, mislim da nije hteo da me pogodi kada je pucao ka meni, jer s te razdaljine ni ćorav ne bi promašio. On i ortak s otetim parama mogu da popiju tek po jedno pivo - kazao je Vesović.
Prilikom pljačke, razbojnici su koristili stariji automobil crvene boje i bez registrskih oznaka, ali Vesović zbog polumraka nije mogao da prepozna model. [Kurir]

Autor: