Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Suze i nad peticama

Autor: M@jk! | Odgovori (morate se registrovati)

Nemam ni suza, ni reÄi, da iskažem žal nad svim mojim peticama. Uprkos briljantnom uspehu, Ä‘ak generacije u Ekonomsko-trgovaÄkoj Å¡koli "Knjaz MiloÅ¡" u Gornjem Milanovcu je neko drugi, uÄenik koji je prvi razred u ovoj Å¡koli zavrÅ¡io sa ocenom vrlodobar. Protiv njega liÄno nemam niÅ¡ta, ali se bunim i buniću se argumentovano na odluku NastavniÄkog veća ETÅ  - muÄno govori Dragana VeliÄković (19) nesuÄ‘eni Ä‘ak generacije.
Dragana je iz SvraÄkovaca kod Gornjeg Milanovca. Otac, ostavÅ¡i bez posla, nadniÄi na graÄ‘evinama, a majka radi za malu platu kao konfekcionarka.
- NastavniÄko veće mi oduzima zvanje Ä‘aka generacije, iako za 12 godina Å¡kolovanja nikada nisam dobila ocenu manju od petice. ETÅ  sam upisala kao vukovac, održala sam prosek 5,00. "ÄŒaÄanska banka" ovde nagraÄ‘uje najbolje maturante sa po 11.000 dinara. ETÅ  je na taj prijem 15. maja odvela mene, Äestitala mi je direktorka Å¡kole Ljiljana Jevremović. Ipak nisam dobila zvanje Ä‘aka generacije. "Kriterijum" za to je njegovo uÄešće u dramskoj sekciji. On može biti nagraÄ‘en za glumca generacije, ali ne i za Ä‘aka generacije, jer to se meri uspehom iz svih predmeta - rezignirano nastavlja Dragana.
Niko iz veća nije je obavestio da
joj nije dodeljeno to zvanje. Da ironija bude veća, uÄinio je to - Ä‘ak koji ga je dobio, susrevÅ¡i je na ulici. Odlukom veća, kaže Dragana, ogorÄena je profesorka Nada Jovićević, razredni stareÅ¡ina IV/1 odeljenja. Dragana je uputila žalbu i Ministarstvu prosvete.
- Razgovarao sam sa uÄenicom Draganom VeliÄković. Inspekcije će u ETÅ  "Knjaz MiloÅ¡" biti hitno upućene - rekao je Bogoljub Lazarević, pomoćnik ministra za srednje obrazovanje, u izjavi novinarima.
Draganino odeljenje IV/1 potpisalo je peticiju kojom osuÄ‘uje odluku NastavniÄkog veća. U ime svih peticiju je veću predala uÄenica Aleksandra Stefanović. Odgovor joÅ¡ nisu dobili.

GLASALI 26:5
DIREKTORKA Ljiljana Jevremović u prisustvu pravnice Ekonomske škole dala je samo kratko saopštenje. Nije želela da da bilo kakav odgovor, niti da se izjasni o peticiji koju su školi dostavili đaci.
- Na sednici NastavniÄkog veća ETÅ  od 30. maja 2008. uzimajući u obzir kriterijume predviÄ‘ene Pravilnikom o pohvalama i nagradama Å¡kole (opÅ¡ti uspeh, rezultati sa takmiÄenja, vannastavne aktivnosti, ponaÅ¡anje i redovno pohaÄ‘anje nastave) doneta je odluka (26:5) da se za Ä‘aka generacije proglasi Vitomir VuÄićević - piÅ¡e u saopÅ¡tenju. [Vecernje novosti]

Odgovori

Strana: [1]

Pretraga

Internet shumers
| Stranica je napravljena za 0.185 sekundi sa 28 upita.