Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Ko je koga prevario?

Autor: M@jk! | Odgovori (morate se registrovati)

Radili smo mesec i po dana, poslali više hiljada faksova, primali pozive i imali obećanje da ćemo biti primljeni u radni odnos. Umesto toga, prošlog ponedeljka zatekli smo zaključana vrata i ispražnjen lokal. Od turističke agencije ostao je samo naziv na staklu.

U lokalu nekoliko metara kabla i prazna flaša. Ni agencije niti bilo kakve dokumentacije više nema, kažu Ivana Stefanović i Ivan Jevtović, nekadašnji radnici agencije „Marmaris“, odnosno „El Greko“. Lokal u centru Kragujevca je napušten, radnicima su ostali samo ključevi od poslovnog prostora, a vlasnik je zatvorio agenciju.

- Sve je lepo bilo dogovoreno. Vlasnik agencije nas je angažovao od 25. marta. Dogovor je bio da mesec dana budemo na probnom radu, a zatim da nas prijavi. Ja sam i u dokumentu koji je overen u sudu u Beogradu uvedena kao šef poslovnice - tvrdi Ivana Stefanović.

PRETILI MU MAFIJOM

Kosta Livadiotis na optužbe radnika odgovara da nisu tačne i dodaje da mu je čak prećeno batinama.
- Agencija „Marmaris“ trebala je da počne sa radom ovog proleća, ali pošto nisam dobio licencu od države, početkom maja sam se preselio u Beograd i nastavio da radim kao komercijalista u turističkoj agenciji „El Greko“ koju drži moj prijatelj. Oni koji me optužuju da im nisam isplatio novac dolazili su na probni rad samo tri dana. Kada sam najavio svoje povlačenje iz Kragujevca, Ivan Jevtović je počeo da mi preti mafijom i slao nepristojne poruke preko mobilnog. O svemu tome sam na vreme obavesti policiju - rekao je za Glas Livadiotis.

S. G.

Troje Kragujevčana navode da su najpre radili u turističkoj agenciji „Marmaris“. Iako se intenzivno radilo pre i posle podne, na vidnom mestu je stajao natpis „Lokal u pripremi“.

- Kada je agencija izgubila licencu, posle desetak dana rada, promenjen je naziv u „El Greko“. Sa vlasnikom Kostasom Livadiotisom, grčkim državljaninom, sve smo dogovorili. Ja da imam platu 300 evra, Ivana 350, a treća radnica 250 evra. Koleginica iz prigradskog naselja dolazila je svaki dan autobusom, morala je i ženu da angažuje da joj dete čuva. Sad se pitamo gde smo to bili i šta smo radili. Išli smo u inspekciju rada, bili i u policiji. Možda ni oni ništa ne urade, ali neka se bar zna - kažu uglas Ivana i Ivan, nesuđeni radnici Turističke agencije.

Ivana kaže da je sva dokumentacija, svaki papir koji bi ukazivao da su radili u turističkoj agenciji „Marmaris“, odnosno „El Greko“ odneseni. - Čak i bombone koje smo mi radnici kupili. Svaki pisani trag je nestao. Možda će vlasnik agencije reći da smo neradnici ili da nismo uopšte radili. Postoje svedoci koji će da potvrde da smo radili. A i taj papir u Opštinskom sudu - kaže Ivan. [Glas Javnosti]

Odgovori

Strana: [1]

Pretraga

Internet shumers
| Stranica je napravljena za 0.107 sekundi sa 28 upita.