- Mi smo samo došli po nalogu, zovite i pitajte sud - govorili su radnici „Elektrošumadije“ pristigli sa kranom i nalogom da isključe struju. Ni oni nisu mogli da priđu. Komšije Muratijevih naoružale su se strpljenjem, dolaze predstavnici opštine, televizijske kamere, novinari...
- Svaki dan dolaze policajci, pitaju za ličnu kartu, da li imamo oružje, da li ćemo sprečiti ulazak sudskog izvršitelja. Šta smo uradili i kome smo to mi nešto nažao učinili? Pedeset godina smo ovde. Pitajte odakle ovom koji nas tera toliki novac i tolika imovina. Dosta nam je više svega. Neka uzmu kombi, izaberu nam zemlju i isteraju nas - govorila je Bisera Murati. Starici Zulfiji, majki velike porodice Murati, pozlilo je i pozvana je Hitna pomoć.
- Ovo je nepravda i zna se ko je krivac - kaže Nebojša Čukić, komšija koji je satima sedeo u kolicima, na kiši, zajedno sa sapatnikom invalidom Glišom Radovanovićem i njegovom suprugom Angelinom. Ne daju buregdžinicu.
- Na recku smo uzimali burek kod Osmana kad se nije imalo. Nikad nije pitao kad ću da platim. Zastanem kod njih, loše mi, a oni me uvedu, daju limunadu, vodu, šećer. Ko da sam im najbliži rod. Kući me odvedu kad nisam mogla sama da odem. Ljudi su to, a ovako se sa njima postupa - kaže Angelina Radovanović.
Posle skoro tri sata bezuspešnih pokušaja da priđu radnji sudski izvršitelji su „napustili teren“. Doći će, kažu, ponovo. Do tada, Muratijevi će živeti u strahu. [Kurir]

Autor: