Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Izreke i citati

Autor: M@jk! | Odgovori (morate se registrovati)

"Patnja zadaje bol samo zato što je se bojiš. Ona te proganja zato što bježiš od nje. Ne moraš bježati, ne moraš je se bojati. Moraš voljeti...
Dakle, voli patnju. Nemoj joj se odupirati, nemoj bježati od nje. Okusi kako je ona u dubini slatka, predaj joj se i nemoj je primati s mržnjom. Tvoja mržnja je to što ti nanosi bol i ništa drugo. Patnja nije patnja, smrt nije smrt, ako ih ti ne u?iniš time...

(Herman Hesse)"
"Ju?er sam bio pametan. Stoga sam želio mijenjati svijet. Danas sam mudar. Stoga mijenjam sebe.

(Sri Chinmoy)"
"Ne budi nesretan što u ovome svijetu nitko ne zna za tebe. Zašto misliš da si toliko važan da bi te trebali poznavati? Kada budeš zaista tako važan, a da i ne misliš o tome, oni ?e znati za tebe.

(Konfucije)"
"Reci mi s kim se družiš, pa ?u ti re?i tko si. Znam li ?ime se baviš, tad znam što možeš postati.

(Goethe)"
"Dobar brak bio bi izme?u slijepe žene i gluhog muškarca.
(Honore de Balzac)"
"?ovjek bez mašte je ?ovjek bez krila.
Muhammad Ali)"
"Sudbina nije stvar slu?ajnosti, ve? je stvar izbora; to nije nešto što treba ?ekati, ve? nešto što treba posti?i.
(W. Jennings Bryan)"
"Samo je jedan kutak svemira koji sigurno možete promijeniti, a to ste vi sami.
(Aldous Huxley)"
"Bez obzira na ono što ?ini, svatko na zemlji uvijek igra glavnu ulogu u povijesti svijeta.
(Alkemi?ar)"
"Želite li znati što Bog misli o novcu, pogledajte ljude kojima ga je dao.
(Dorothy Parker)"
"Troje može ?uvati tajnu samo ako je dvoje od njih mrtvo.
(Benjamin Franklin)"

" ...Što se, pak, ti?e moje diobe ljudi na obi?ne i neobi?ne, priznajem da je ona unekoliko proizvoljna, ali ja i ne inzistiram na to?nim broj?anim podacima.. Ja samo vjerujem u svoju glavnu misao. A ona se sastoji u tome da se ljudi ve? po prirodnom zakonu uop?e dijele na dvije kategorije: na nižu (na obi?ne), to jest, tako re?i na materijal koji služi samo za ra?anje sebi sli?nih, i na ljude u pravom smislu, to jest ljude koji imaju dara ili talenta da u svojoj sredini kažu novu rije?.
Tu, razumije se, postoji beskona?no mnogo podjela, ali osobne crte obaju kategorija su dovoljno izrazite: prvu kategoriju, to jest materijal, op?enito govore?i, ?ine ljudi koji su po svojoj prirodi konzervativni, uljudni, ljudi koji žive u poslušnosti i vole slušati.
Po mom mišljenju, oni su i obvezatni biti poslušni, jer to je njihova namjena i u tome nema apsolutno ništa što bi ih ponižavalo. ?itava druga kategorija gazi zakon, to su rušitelji, ili su, sude?i po njihovim sposobnostima, naklonjeni rušenju. Zlo?ini tih ljudi su, razumije se, relativni i vrlo razli?iti; u ve?ini slu?ajeva, u veoma raznolikim izjavama, oni traže obaranje postoje?eg u ime ne?eg boljeg. Ali ako je jednom od tih ljudi potrebno zbog svoje ideje pregaziti i preko mrtvog tijela i krvi, po mom mišljenju, on sam sebi to može dopustiti - uostalom, sve u zavisnosti od njegove ideje i njenih razmjera - to imajte u vidu...

... Prva kategorija je uvijek - gospodar svog vremena, a druga - gospodar budu?nosti. Prvi održavaju svijet i broj?ano ga umnožavaju; drugi pokre?u svijet i vode ga cilju. I jedni i drugi imaju potpuno ista prava na postojanje...
(Fjodor M. Dostojevski - Zlo?in i kazna)"
" Na cijelom svijetu zasigurno nema naroda koji bi se toliko tužio na svoju sudbinu, poniženje, stradanje, mu?eništvo, kao što su Židovi. Pomislio bi ?ovjek da doista nisu Židovi ti koji gospodare u Europi, upravljaju burzama, politikom, moralom jedne države. A što bi bilo da u Rusiji nije tri milijuna Židova nego Rusa, a Židova osamdeset milijuna? Što bi bilo od Rusa? Ne bi li ih odmah pretvorili u robove? I još gore: ne bi li im i kožu ogulili? Ne bi li ih posve iskorijenili, uništili?
(Fjodor Dostojevski)"
"Ako je duša važnija od tijela (jer je po prirodi sposobnija da vodi), i ako sa za tijelo brinu umije?a i vještine kao što su lije?ništvo i tjelovježba (i njih smatramo znanjima i za neke ljude govorimo da su ih stekli), o?igledno je da neka briga i neko umije?e postoji i za dušu i za duševne vrline, i sposobni smo ga ste?i, jer to možemo i s onim u ?emu nam je neznanje ve?e i što je teže spoznati.
(Aristotel)"

"Obrazovanje se ne sastoji od toga koliko ste zapamtili ili koliko znate. Sastoji se od toga da razlikujete koliko znate, a koliko ne.
(Anatole France)"
"Najve?a stvar, koju ?ovjek u ovom svijetu može napraviti, je izvu?i najviše iz onoga što mu je dano. Samo je to uspjeh, i ništa drugo.
(Orison Swett Marden)"
"?ovjek koji ne ?ita dobre knjige nema nikakve prednosti nad ?ovjekom koji ih uop?e ne zna ?itati.
(Mark Twain)"
"Ljubav gradi mostove gdje ih nema.
(R. H. Delaney)"
"Kad sam imao 14, otac mi je bio tolika neznalica da sam jedva podnosio tog starca u svojoj blizini. Kad sam napunio 21, ostao sam zapanjen koliko starac može nau?iti u sedam godina.
(Mark Twain)"
"Samo su dva tipa ljudi na ovom svijetu – dobri i loši. Dobri bolje spavaju, ali ?ini se da loši više uživaju u satima kad su budni.
(Woody Allen)"

Odgovori

Strana: [1]

Pretraga

Internet shumers
| Stranica je napravljena za 0.134 sekundi sa 27 upita.